torstai 3. heinäkuuta 2014

Loma, siis mullon loma

Jos palaan vuoden takaiseen aikaan, niin muistikuvat ovat melko hataria. Kyllä minulla silloinkin oli kesäloma, mutta miltä se tuntui, ei oikein käsitystä. Mutta nyt kuulkaa tuntuu hyvältä, ihan mahtavaa.

Ja jotenkin olen tosi kiitollinen lomasta. Että meillä on mahdollisuus pitää vapaata monta viikkoa ja siltä ajalta saa vieläpä palkkaa. Pidän lomaa kaikkiaan viisi viikkoa. Sen muistan viime kesästä, että se määrä lomaa tuntui ruhtinaalliselta ja siinä pääsee aika hyvään pössikseen. Päätin myös ottaa rennosti. Aika hyvä päätös eikö vain?

Lapset ovat jo sen verran isoja, että vähän iisimmin pääsee. Vähän stressasin etukäteen (yllätys) sitä, että lomallakin pitää tehdä ruokaa ja niitä kotirutiineja. Ja pojat ovat oman lomani ajan aika tiiviisti tässä kanssani. Mutta sitten päätin a) että otan rennosti enkä jaksa pingottaa b) pyydän apua. 

Niinpä olen saanut puhuttua itselleni kokonaisen viikon täyslomaa eli ei töitä ja pojillekin mieluinen kesähoitola mökille. Ja sain sovittua myös yhden festarikeikan (eli pääsen liikkumaan ilman jälkikasvua, en itse esiintymään) ja ystävän tapaamisen lapsivapaasti. Että kannattaa kysyä.



Lämpö ja aurinko eivät ole päässeet hellimään, mutta ei se oikeastaan edes haittaa. Tämä ensimmäinen viikko on laskeuduttu rentouteen ja tehty kotihommia. Niitä ihan tavallisia, pyykkiä, kauppaa, ruokaa, futistreenejä. Tekemisessä on ihan eri meininki kun ei ole kiire.

Pieni kesälomareissu kotimaassa poikien kanssa on suunniteltuna ja ajattelin, että mennään käymään paikoissa, joissa ei olla ennen käyty. Pieniä juttuja, mutta niistäkin tulee hyvä mieli.



Yllä olevat kuvat eivät ole tältä viikolta, kuten auringon paisteesta voi päätellä. Eräänä kauniina sunnuntai-aamuna päätin ottaa rennosti (huomaatteko, tästä tulee jo tapa) ja kattaa vähän paremman aamupalan parvekkeelle. Keitin kananmunia, oli mehua ja vastapaistettuja wiinereitä. Ja syötiin parvekkeella. Siinä nauttiessa ja tuulen huminaa kuunnellessa fiilistelin pojille, että ihan kuin olisi mökillä aamupalalla. Isompi totesi: "Ei, vaan ihan kuin loistohotellissa".
Aika velikultia nuo!

Tänään on luvassa jotain uutta, ehkä vähän jännittävääkin. Siitä sitten seuraavalla kerralla!

Halauksin,
M
 

1 kommentti:

  1. Noi luxusaamiaiset on ihan parasta!

    Mua on joskus kans pänniny, että onko loma vaan rauhallisempitahtinen kotityöleiri! Pitää vaan hyväksyä, että ei niistä kokonaan eroon pääse ja lomafiilistä lisää se, että on aikaa (ja mielenrauhaa) ottaa jälkikasvu enemmän mukaan hommaan kun arkena.

    VastaaPoista