sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Lukulistalla

Tiedättekö sen tunteen kun asiat ruuhkautuvat? No, nyt on käynyt niin. Lukemisen ja kirjojen suhteen. Töissä kahvipöydässä kyselin kirjavinkkejä kun ei nyt ole hetkeen aikaan löytynyt mieleistä luettavaa. Lopetin yhden kirjan kesken 200 sivun jälkeen, kun ei siihen mennessä ollut käynnistynyt oikein mitenkään. Ei vaan ole aikaa lukea tylsiä kirjoja, jotka ei puhuttele millään tavalla. Kirjan pitää olla vetävä, hauska, viihdyttävä tai puhutteleva. 

Nuorempana, silloin kuin luin kymmeniä kirjoja vuodessa, en koskaan lopettanyt kirjaa kesken. Minusta se oli luovuttamista. Kun kerran aloittaa, se luetaan loppuun. Nykyään ajattelen, ettää elämä on liian lyhyt huonojen kirjojen lukemiseen ja huonon viinin juomiseen.


Palataan tarinan kerrontaan. Työkaveri lupasi tuoda minulle kirjan lainaan. Mutta kävikin seuraavaa: olin varannut kirjastosta aika monta kirjaa joululomaa ajatellen. Niin kuin usein käy, niitä saapuikin kaksi samaan aikaan. Kirjastoon astellessa löysin myös hyllystä kiinnostavia kirjoja. Lopulta päädyin kotiin melkein puolen metrin pinon kanssa. Ja seuraavan päivän työpöydällä odotti kollegan tuoma kirja. Että näin.

Telkkaria en muutenkaan juurikaan ehdi katsella eli mikäs siinä sitten, kirjoja lueskellessa. Odotukset ovat kovat, ettei tulisi montaa keskeytystä. Nyt lukulistalla ovat seuraavat:

Riikka Pelo: Jokapäiväinen elämämme
Haruki Murakami: Värittömän miehen vaellusvuodet
Virpi Hämeen-Anttila: Päivän seisaus
Donna Tartt: Tikli (893 sivua!!!!)
Miika Nousiainen: Metsäjätti
Anna-Leena Härkönen: Kaikki oikein

Jospa näistä jotain jäisi myös joululomalle :)


Lukutoukka rillipää toivottelee leppoisaa marraskuuta!

M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti