lauantai 4. heinäkuuta 2015

Banaanileipä

Heipsan!
Löysin jääkaapista sinne unohtuneita banaaneita, jotka eivät olleet kenellekkään maistuneet. Meillä banaanin syönti on kovin epätasaista, joskus ne menee kaikki heti ja joskus jäävät mustumaan pöydälle. Ja sitten ne eivät ainakaan tule syödyksi. Roskiin heittäminen tekee aina vähän huonoa, joten nyt päätin tehdä hävikistä herkkua. 

Kyselin ystävältäni hyviä vinkkejä mustuneiden banaaneiden käyttöön ja sain suosituksen kokeilla banaanileipää. Olin tästä itsekin lukenut jotain reseptejä ja kun sopvivasti leivotutti, niin ei kun kokeilemaan. Se, onko tämä leipää vai kakkua en oikein osaa sanoa. Ehkä kokeilemani resepti oli enemmän kakkuun kallellaan. Mutta näitä ohjeita tuntuu olevan yhtä monta kuin on leipojiakin ja variaatiota on aika paljon.  Omaan leipomukseeni ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja ohjetta noudatin aika tarkkaan. Piimän korvasin maustamattomalla jugurtilla. 

Miltä se sitten maistui?
Ensihaukkaisu ei herättänyt mitään kummempia fiiliksiä. Ihan ookoo. Mutta sitten kokeilin oivariinin kanssa, kun luin, että tätä syötäisiin kuitenkin kuin leipää. Ja johan parani. Tämä olisi ehkä parasta brunssipöydässä brie-juuston kanssa. Suolaisuus taittaa banaanin tuomaa makeutta hienosti, siksi se oivariinkin taisi sopia niin hyvin.

Eli ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ja erityisesti tekisin brunssille. Lapset tykkäsivät myös eli kriittinen makuraati päästi reseptin jatkoon.
Mutta tulipahan kokeiltua ja ei mennyt banaanit todellakaan hukkaan.

Makoisin terveisin
M

Ps. Jäin vielä miettimään reseptiä. Jos tekisin uudestaan niin vähentäisin sokeria, korvaisin ainakin osan jauhoista täysjyvä speltillä ja laittaisin pähkinöitä. Sitten se olisi enemmän leipä kuin kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti