maanantai 22. helmikuuta 2016

Mhairi McFarlane: En minä vaan sinä


Miksi luin: bongasin kirjastoreissulla hyllystä. Kirjailija oli uusi tuttavuus ja vaikutti kivalta ja sopivan kevyeltä marraskuun pimeydessä.

Mistä on kyse: Kirja kertoo naisesta nimeltää Delia Moss, joka rakastaa poikaystäväänsä. Rakastaa niin paljon, että haluaa suhteen etenevän ja hän päättää ottaa ohjat käsiinsä ja kosia. Sattumien summana Delialle selviää poikaystävän pettävän häntä ja siitä alkaa Delian elämänmuutos. Kirja kertoo rakkaudesta, mutta myös ystävyydestä, elämänmuutoksesta ja omaksi itsekseen kasvamisesta. 

Kirjassa on yllättäviä käänteitä ja herkullisia sivuhenkilöitä. Tämä on mielestäni aika valmis elokuvakäsirjoitus. Näen jo silmissäni upeat sivuosahahmot ja Delian persoonallisen pukeutumistyylin.
Miltä nyt tuntuu: En meinannut alussa päästä kirjan imuun, en sitten millään. Päätin kuitenkin antaa mahdollisuuden ja kyllä se sitten palkittiin. Loppuosa kirjasta tuli luettua aika nopeasti. Ei tämä mielestäni ihan etukannen suositteluiden veroinen ollut, mutta kelpo kirja lomalle tai välipalakirjaksi. Ja kyllä jatkossakin tartun kirjailijan muuhun tuotantoon, tämä ei käsittääkseni ollut ensimmäinen MvFarlanen teos eli jatkan tutustumistani kirjailijaan.

Miksi sinä lukisit:  Harmitonta hyvän mielen kirjallisuutta, ei liian imelää eikä höttöistä sekä hyvin rakennettuja hahmoja. Jos kaipaan mukavaa tarinaa ja haluat sanoa, sitten kun tämä tulee elokuvana, että olet lukenut tämän kirjan.

M2 kommenttia:

  1. Kiitos kirjavinkistä. Kaipaankin höttöä. Lähinnä nyt tullut luettua vain huonoja kirjoja...plääh.

    VastaaPoista
  2. Huonot kirjat on todellakin plääh... Tämä on sopivaa höttöä. Jojo Moyersilta on muuten tullut uusi kirja, jos et ole vielä bongannut. Eikös ne ollut sullekin tuttuja kirjoja?

    VastaaPoista