tiistai 2. elokuuta 2016

Camilla Läckberg: Perillinen

Miksi luin: Koska tämä Läckberg oli jäänyt lukematta. Siksi

Mistä on kyse: Kirjassa seurataan tuttuun tapaan Fjällbackassa tapahtunutta murhaa jota paikallinen poliisi tutkii. Paikallisen poliisin vaimo Erika Falk sekaantuu luonnollisesti tutkimuksiin. Tällä kertaa murha tai oikeastaan murhat liittyvät Erikan omaan äitiin, koska hänen äitinsä nuoruuden ystävä on murhattu. 


Perillinen, dekkari,


Miltä nyt tuntuu: Luin tätä kirjaa todella kauan. Monesti dekkarit menevät parissa päivässä, mutta tätä luin pari kuukautta. Tosin välissä luin muutakin. Jotenkin en päässyt tässä heti lukemiseen rytmiin, mutta en halunnut lopettaakaan kesken. Ja lopussa olin tyytyäväinen sitkeydestäni. Tarina antoi taas lisätietoa pää- ja sivuhenkilöiden elämästä ja siitä miten elämä on heitä kuljettanut. Ja toinen näkökohta on se, että kirjan tarina oli oikeastaan todella koskettava. Mutta en paljasta siitä sen enempää.

Miksi sinä lukisit: Jos tykkään kevyistä palapelimaisista dekkareista, niin tämä on sinulle. Läckberg nivoo hyvin menneisyyttä tähän päivään ja kuljettaa tarinaa taitavasti, välttäen liikaa raakuutta. Ja samalla saa seurata yhden poliisiaseman henkilöstön elämän käänteitä. Jännitystä ja ihmissuhde viihdettä samassa paketissa.




Juomasuositus: Tyypillisestä dekkarista poiketen, tässä ei juoda viskiä eikä kukaan ole alkoholisoitunut. Siksi juomasuosituksena on tavallinen suodatinkahvi. Tämä on mainiota seuraa päivä- tai aamukahvin kanssa. Monena aamuna luin tätä sängyssä kahvia juoden.


M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti