lauantai 20. heinäkuuta 2013

Leipuri

Huomenna tulossa juhlat, tänään siis leivotaan. Nämä juhlat menevät aina suurin piirtein samalla konseptilla; mansikkakakkua ja valkosuklaakakku lisukkeeksi. Lisäksi tietysti  jotain suolaista ja sammioittain sipsiä, karkkia, keksiä.

Otin tännekin yhden kuvan leivontatuokiosta. Pitäisi hankkia hienot keraamiset vatkauskulhot, eivät ne kuluneet muovikipot ole kovin kuvauksellisia. Ja sitten minulle söpö essu ja lapset hymyssä suin auttavat. Todellisuudessa lapsilla on kyllä hymy kun auttavat, mutta äiti on vähän takakireä. Niin kuin aina ennen juhlia. Se vaan kuuluu konseptiin myös. Eli ei idylliä, mutta oikeasti pojista on apua kunhan vain luodaan ensin edellytykset ja otetaan pitkämielisyyttä peliin.

Mutta näistä aineksista syntyy siis valkosuklainen juustokakku keksipohjalla.Tykkään leipomisesta, mutta olen enemmän sellainen arkileipuri. Sämpylät ja korvapuustit ovat minun erityisosaamistani. Pullan leipominen on prosessi ja valmista ei tule hetkessä, mutta maku palkitsee. Ja tuoreet sämpylät kylmän maidon kanssa iltapalana. Kun suussa on tuoretta sämpylää tai pullaa ja kädessä lasi kylmää maitoa, on maailma hetken taas parempi paikka.
Nyt jatkamaan. Synttäreistä sitten toisella kertaa.

Heissan!

MEi kommentteja:

Lähetä kommentti