lauantai 21. syyskuuta 2013

Mitä syötäis?

Muistan joskus ennen lapsia pitäneeni ruuan laitosta ja silloin tuli katseltua erilaisia ruokaohjelmia telkkaristakin. Tavallinen kotiruoka on mielestäni parasta edelleenkin, mutta kun sitä pitää tehdä aina tai ainakin jatkuvasti miettiä, että mitä syötäis. Helppoa se olisi jos voisi tehdä ruokaa kahdelle kaikkiruokaisella aikuiselle, mutta nyt sitä pitää tehdä kahdelle valikoivalle lapselle. Toinen ei tykkää jauhelista ja perunamuusista, toinen ei tykkää keitetystä perunasta ja kokolihasta.

Periaatteena meidän taloudessa on se, että kaikki syövät samaa ruokaa ja aina ei ole hyvää. Meidän lapset eivät ole niitä, joiden mielestä höyrytetty parsakaali on parasta maailmassa.  No, meillä syödään nakkeja ja pinaattilättyjä, mutta myös kasvissosekeittoa.

Itse olen ollut todella kranttu ruuan suhteen lapsena, mutta nykyään syön lähes kaikkea. Maksaa, äyriäisiä ja selleriä lukuunottamatta, mutta kylässä syön niitäkin tekemättä siitä sen suurempaa numeroa. Aina voi huuhtoa runsaalla punaviinillä maksat alas ;)

Mutta jokaviikkoinen dilemma on, MITÄ SYÖTÄIS? Helpotusta tähän tuo se, että suunnittelen viikon ruuat etukäteen eli yhdellä tuskalla sekin on tehty. Ja  sen verran isoja satseja, että samaa ruokaa syödään parina iltana. Ja perjantaisin on listalla äidin perjantaipannu eli paistinpannulle kaikki viikon jämät. Erityisen hyvää on peruna, pasta, pinaattilätyt ja lihapullat/nakit. Voissa paistetaan ja ketsupilla kuorrutetaan!

Mutta... joka toinen viikonloppu voin syödä mitä huvittaa. Vaikka pistää pystyyn hampurilaisbaarin, kuten tässä.


Tai syödä sushia kuohuviinin kera. Me like <3

Sushi Sushi Sushi! Gluten Free and Oh So Good. Add some crunch with a side of Flatbreads only from Absolutely Gluten Free. #Absolutelygf #Glutenfree #Sushi
Kuva Pinterest


Nyt on se joka toinen eli maistuvaa viikonloppua

M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti