tiistai 2. joulukuuta 2014

Joulua kotiin

Olen vahvasti sitä mieltä, että siivoaminen omalta osaltaan tekee joulun. En tosin siivoa kaappeja, joku raja sentään. Ja kun sitä ei tee liian usein, saa siitä juhlallisen tunnelman aikaiseksi. Kuten edellä mainitsin, pidin viikonloppuna siivouspäivän. Kaikenlaiseen raivaamiseen meni eniten aikaa, itse puhdistamien kävi melko sutjakasti. 

Olin myös tehnyt itselleni hyvän työn, ja ostin uuden maton eteiseen. Sellaisen joka pysyy paikallaan ja jota on helppo imuroida. Jos vain jotenkin arkeansa voi helpottaa, niin kannattaa se tehdä. Minulla se oli tällä kertaa uusi matto.

Kun siivousurakka oli saatu päätökseen, laitoin jo joulun tunnelmaa kotiin. Minun jouluuni kuuluu ehdottomasti punainen ainakin jossain määrin. Vähän haaveilin jouluisisita tyynynpäällisistä sohvalle. Onneksi tein ennen kauppaan ryhtymistä retken omiin kaappeihin. Ja kas, siellä oli viime tammikuussa alesta ostamani päälliset. Tarinan opetus: katso ensin mitä kotoa löytyy! Lattiatyynyt vaihdoin mustavalkoiseen ja siinä se sitten oli. Lähempänä joulua pöytä saa vielä Marimekon punaisen liinan yllensä. Ei mitään kovin räväkkää, mutta selvästi jouluista. Se riittää!Jouluisia koristeita on jo ripoteltu sinne tänne ja viimeisenä kaiken kruunaa joulukuusi (sitten lähempänä). Toivottavasti löytyy yhtä hyvä kuin viime vuonna, se oli täydellinen. Tämä ensimmäisen adventin siivoaminen oli oikeastaan hyvä idea. Toki joudun vielä moneen kertaaan imuroimaan, mutta nyt koti on saatu perussiistiksi ja iltaisin on kivempi tunnelmoida. Sitä se joulun odotus itselläni on, tunnelmointia. Jospa vaikka saisin joulukortit kirjoitettua ajoissa.


Tunnelmallista viikon jatkoa!

M


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti