perjantai 12. joulukuuta 2014

Loma häämöttää

Vielä viikko, vielä viikko...
Työ on kivaa ja tärkeää, mutta kyllä loma tulee syksyn päätteeksi tarpeeseen. Takki alkaa olla aika tyhjä ja tietty tässä joulun lähestyessä on monenlaista kivaakin joulupuuhaa. Puuhaa todellakin riittää, ja se tuntuu. Arki-illat menevät joko töissä tai sitten on lasten harrastuksia tai muuta "pakollista". Omat kodin ulkopuoliset harrastukset odottavat jotain toista aikaa. 
Arki on täyteläistä ja hyvin rullatessaan se tuottaa iloa. Mutta hengähdystä kaipaa niin äiti kuin lapsetkin. Sitä, että ei ole pakko mennä mihinkään eikä varsinkaan aamuisin.

Joulun suhteen toivon vuosi vuodelta enemmän rauhoittumista ja paikallaan oloa. En ole erityisemmin nauttinut paikasta toiseen menemisestä etenkään jouluna. Tänä jouluna olen kotona kaikki joulunpyhät, ei yhtään kyläpaikkaa. Oma työ ja arki on paikasta toiseen kiiruhtamista ja autolla suhaamista, siitäkin kaipaa lepoa. Nyt on luvassa todellakin rentouttava hiljentymisjoulu. Lapset ovat isällään aaton ja joulupäivän eli tilanne on ihan uusi, hämmentäväkin. Miltä se sitten tuntuu, sen näkee vasta sitten. Mutta näihin on totuttava ja otettava ilo irti "aikuisten jouluista". Ei välttämättä ihan huono sekään.Olen vapalla koko jouluviikon, sitten pari päivää töitä ja taas melkein viikko vapaata. Huikeaa. Olen suunnitellut seuravanlaista lomaohjelmaa: hyvää syömistä, ulkoilua ja liikkumista, kirjojen lukemista, elokuvien katselua, riittävän pitkiä yöunia ja kiireettömyyttä. Olemista, elämän kokemista. 

Aika hyvä plääni, vaikka itse sanonkin.

Iloa loppuviikkoon!

M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti