tiistai 8. lokakuuta 2013

Retkellä taas

Heissan höpöt!
Aikaisemmin kirjoitin, että syksy on metsäretkien aikaa. Erään viikonlopun, huonotuulisen ja kotityön täyteisen sellaisen, päätteeksi ajattelin suoda meille metsäterapiaa ja lähdimme aivan uuteen paikkaan ulkoilemaan ja tutustumaan uusiin paikkoihin. Ajoimme Vehoniemen automuseolle josta olin kuullut hyvää. Eli, että automuseo on ilmainen ja siellä on hyvät ulkoilumaastot.

Niinpä pakattiin eväät ja pojat autoon, huonot fiilikset jätettiin kotiin. Ja kiva retki olikin. Pari tuntia ulkoilua ja eväiden syöntiä. Lopuksi vanhoja autoja.


Assari kuvasi yhden retkeilijän :)

Näitä juuri ihmettelimme yhdessä



Vie pojat metsään ja ensimmäisenä löytyy tietysti jotain pyssyksi kelpaavaa

Tauko

Syksyisin metsässä kasvaa kaikkea vänkää. Kuten tämä. Mikä lie muodostelma.


Yllä olevaa kylttiä ihmettelimme. Tai kivikautinen lähinnä aiheutti ihmetystä ja se millaista elämää on kivikaudella eletty. Parhaan taitoni mukaan selitin 5-vuotiaalle millaista arki oli silloin ollut. Selitykseni päätteeksi juniori totesi vain: "ja sitten tuli insinööri". Meillä nämä insinöörit jostain syystä pyörivät lasten puheissa ja heillä on jotenkin ylimaallinen käsitys tästä ammattikunnasta.

Metsäkierroksen päätteeksi kierros automuseossa. Alla olevasta autosta 9v totesi: "kato, vanhanaikainen mopoauto"



Hieno päivä ja hyvä fiilis!

M

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania retkikuvia, "voi jospa oisin saanut olla muu-kaa-na"!!! Mistäköhän sais retkiseuraa, tarjolla oleva seura ei taida lähtee ja vaikka lähtis, niin rentoutus vois jäädä vain haaveeksi.. Ja toi mopoauto kommentti osui ja upposi :0

    VastaaPoista
  2. Joo, näissä mun asuinkumppaneissa on se hyvä puoli, että ne saa vielä mukaan metsään. Retkieväät tietysti motivoi suuresti. Isommalle taannoin sanoin, että kuinka kivaa on se, että hänkin vielä haluaa mennä äidin kanssa puistoon. Kerroin, että vielä tulee aika jolloin on noloa liikkua äidin kanssa. Hän oli aivan hämmästynyt, että sellainen olisi edes mahdollista. Mutta halusi kuulla lisää tuosta mystisestä iästä eli teini-iästä :)

    VastaaPoista