tiistai 13. tammikuuta 2015

Riikka Pulkkinen: Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän


Miksi luin: No koska se on uusin Pulkkinen. Tosin tässä oli käydä vahinko. Minulla on ihan omassa hyllyssäni kaikki Riikka Pulkkisen kirjat. Jostain syystä tämä kirja oli mennyt minulta ohi. Kuulin kirjasta ystävältäni ja lampsin kirjastoon. Muistan pitäneeni tätä kirjaa jopa kädessäni, mutta silloin ei päässäni asiat yhdistyneet, että tämä on Sen Riikka Pulkkisen teos. Tyylilaji kun on jotain ihan muuta kuin edelliset kirjat. Ja kuinkas sitten kävikään. Joulupukki toi samaisen kirjan. Onneksi en ollut kirjaston versiota ehtinyt kokonaan lukea ja pääsin nauttimaan loput omasta painoksesta. Nyt on kokoelma täydellinen. Ja pitänee olla jatkossa enemmän hereillä, mitä kirjarintamalla tapahttuu. Ettei tule näitä vahinkoja :)
Mistä on kyse: Tässä on käsissä perinteinen chick lit-kirja. Siis kevyttä romanttista hömppää. Kuplivaa ja pirskahtelevaa kuin cava kesäiltana. Juoni menee jotakuinkin niin, että Iiriksen poikaystävä jättää hänet ja elämään on löydettävä uusi suunta. Ja uusi rakkaus tietysti. Matkan varrella kirjailija esittelee herkullisia sivuhenkilöitä ja matkanteko on joutuisaa.

Iiriksen tarina on julkaistu Kauneus&Terveys-lehden jatkokertomuksena, joten luvut ovat juuri sopivia arki-iltojen iltasaduksi ja seuraavana iltana muistaa hyvin mitä viimeksi oli tapahtunut.

Miltä nyt tuntuu: Tämä oli omassa lajissaan kelpo kirja. Kevyt välipalakirja. Ja täytyy sanoa, että Anna-Leena Härkönen on tainnut kohdata vertaisensa. Kieli oli nasevaa ja oivaltavaa, niin kuin Härkönen parhaimmillaan.

Miksi sinä lukisit: Tämä kuuluu nopeasti luettaviin kirjoihin. Lomalukemistoon, välipalakirjaksi tai kiireiseen arkeen. Tämä ei ole linjassa Pulkkisen aikaisempien teosten kanssa, eli jos tämän jälkeen innostut lukemaan aikaisemmat, niin suhtaudu niihin hieman vakavammin.


Ja tämä oli ensimmäinen joululomalla loppuun luettu kirja, siitä tulee aina hyvä mieli. Että on saanut lomalla luettua edes yhden kirjan; yksi onnistuneen loman kriteeri!

Rillipää
M

3 kommenttia:

 1. Löysin blogisi ihan sattumalta ja ilahduin ynnä innostuin! Jään lukijaksesi. Pulkkisen luin minäkin joululoman aluksi.sitten siirryin Storgårdin keinulaudalla-esikoisen kautta Härköseen. Nyt menossa on Tartt:n uusin. Ja kahvia kuluu neljällä eri masiinalla keitettynä ja muumi tai Taika- kupeista ryystettynä. Intohimona on kaikki kaunis...
  Tule käymään Villaamme. Nyt kirjoittelen sinne viikkopäiväkirjaa ihan tavallisesta arjestamme.

  VastaaPoista
 2. Ja vielä: eihän tämä masiina anna minulle edes vaihtoehtoa lukijakaartiisi liittymiselsi? Mistäköhän johtuu? No, piipahtelen sitten muutoin lukemassa kuulumisiasi:)

  VastaaPoista
 3. Heippa!
  Kiva kun löysit ja tykkäsit löytämästäsi. Ja kiitos kutsusta tulen käymään Villassa :)
  Täytyy yrittää selvittää onko tuossa lukijaksi liittymisessä jotain vikaa asetuksissa tai sitten vika on blogin ylläpitäjässä, jolta puuttuu tekninen tuki.

  VastaaPoista