keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Khaled Hosseini: Ja vuoret kaikuivat

Miksi luin? Olin lukeni Hosseinin aikaisemmin ilmestyneen kirjan "Tuhat loistavaa aurinkoa". Se kirja teki minuun suuren vaikutuksen, siinä kosketti tarina joka päästää lukijansa sen taakse mitä uutiset eivät meille kerro. Tartuin tähän kirjaan innolla ja odotin taas hienoa tarinaa.

Mistä on kyse? Ja vuoret kaikuivat on yksi tarina, joka kerrotaan eri henkilöiden näkökulmasta. Kirjassa seurataan kahden sisaruksen Abdullahin ja Parin tarinaa. Sirauksen joutuvat eroon toisistaan ja kirjan edetessä heidän tarinaa kudotaan yhteen. Kirja on ikäään kuin novellikokoelma, joista jokainen uusi kertomus nivoutuu osaksi koko tarinaa.
Miltä nyt tuntuu? On aina riski, kun tarttuu kirjaan suurin odotuksin. Ja valitettavasti joskus joutuu pettymään. Omalla kohdallani kirja ei päässyt koskettamaan yhtä syvästi kuin Hosseinin edellinen romaani. Aina uuden luvun alettua täytyi päästä uudelleen vauhtiin ja hahmottaa miten se tällä kertaa nivoutuu osaksi tarinaa. Jotkut luvut tempaisivat mukaansa ja toiset eivät. Kirjan loppu oli hienoinen pettymys, se ei mielestäni antanut oikeutta kokonaisuudelle.

Miksi sinä lukisit? Vaikka omat odotukseni eivät täysin täyttyneet, on Hosseinilla ansionsa tarinan kertojana. Ja mielestäni jokainen kirja, joka antaa meille laajemman kuvan maaimasta uutisten takana, on lukemisen arvoinen. 

Seuraavaksi mietin tartunko romanttiseen viihteeseen vai historialliseen romaaniin. Lukutoukan vaikeita ratkaisuja :)

Iloa viikkoon!
M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti