torstai 19. helmikuuta 2015

Miika Nousiainen: Metsäjätti


 "Kunnallispolitiikan ja arkielämän ääneen lausumaton perusperiaate on, että Törmälässä asiat eivät riitele, vaan ihmiset. Perusasioista kaikki ovat aina olleet samaa mieltä: saavutetuista eduista ei luovuta, vika on aina johtajissa ja muutos on uhka."


Miksi luin: Miika Nousiainen on kuulunut vakiolukemistooni ja satuin saamaan kirjan työkaverilta lainaan. Ja tämä oli jostain syystä jäänyt lukematta.

Mistä on kyse: Kirja kertoo teollisuuspaikkakunnan ihmisistä ja mentaliteetistä. Kaupungin kasvatti palaa kotiseudulleen paperiyhtiön pääkonttorista tehostamaan toimintaa. Ja toiminnan tehostaminen ei yleensä tarkoita mitään hyvää työntekijän näkökulmasta.

Miltä nyt tuntuu: Kirja oli mainio. Hauska ja viihdyttävä, mutta aihe ajankohtainen. Voin hyvin kuvitella, että juuri tuollainen mentaliteetii vallitsee pienessä kaupungissa, jota hallitsee paperiteollisuus.

Miksi sinä lukisit: Jos kaipaan sujuvaa luettavaa ajankohtaisesta aiheesta. 


***********

Viime aikoina lukemisen suhteen on ollut vähän takkuista. Tai kirjojen suhteen ei ole oikein natsannut. Loppuun luettuja kirjoja ei ole kertynyt. Yhtä en uskaltanut lukea ja muutenkin dekkarit vähän tökkii. Ja muita sopivia ei ole osunut kohdalle tai sitten ne on pitänyt palauttaa ennen kuin olen edes ehtinyt aloittaa. Tietysti voisi lainata kirjastosta vain yhden kirjan kerrallaan. Mullistava ajatus, tiedän :)

Lukemisiin,
M


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti