maanantai 2. helmikuuta 2015

Päivän tärkein ateria

Olen aina ollut aamupalaihminen. En ole voinut lähteä liikenteeseen ilman kunnollista aamupalaa. Tämä on täysin kotoa opittua. Lapsuuden kodissani kaikki ruokailut etenkin viikonloppuna oli pyhiä. Silloin oli oltava kotona ja pöydän ääressä. Yhdessä oli syötävä vaikka telkkarista olisikin tullut Beverly Hills tai joku muu elämää tärkeämpi sarja. Joskus se ärsytti, mutta huomaan noudattavani pitkälle samoja perinteitä.

Vapaat viikonloppuaamut runsaine aamupaloineen ovat ihan parasta luksusta tavallisessa kotiarjessa. Tämäkin on lapsuudesta opittua. Viikonloppuna on aina katettu pöytä kunnolla ja runsaasti. Samasta nautimme myös poikien kanssa. Tosin yleensä se vaatii sen, että äiti on saanut juoda heräämiskahvin sängyssä :)
Arkiaamut käynnistyy pääosin puurolla, jota rakastan. Se hellii vatsaa ja raejuustolla höystettynä pitää nälän pitkään loitolla. Mutta kaikkeen kyllästyy liikaa syötynä, siksi viikonloppuina päivä aloitetaan muilla eväillä. 
Ja niin se vain on, hyvä ruoka, parempi mieli!

Mutta nyt otetaan reipas aloitus viikkoon, laitetaan lattarit soimaan korville ja lähdetään kävelylle maanantain kunniaksi!

M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti