keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Mittumaari

Tänään on se alkuperäinen mittumaari eli Jussin ja Johanneksen päivä. Niinpä on hyvä hetki koostaa oma juhannuksen vietto kuvien avulla. Vietimme juhannuksen vanhempieni mökillä isolla porukalla, yhteensä 10 henkeä ja yksi koira. Säät olivat vaihtelevat ja aattona illalla istuskeltiin vällyihin kääriytyneenä, minulla jopa tumput kädessä :)





Siskoni perheen koira Rico piti huolen viihdyttämisestä. Hauska seurata hassun koiran touhuja ja ulvominen sai kaikki nauramaan vedet silmissä. Muuten ei suurempia ohjelmia ollut. Lauantaina kävimme kävelyllä kylän klubilla ja sunnuntaina retkikohteena oli metsän keskellä oleva vanha kalkkikivi louhos (tai joku muu vastaava). Lähinnä keskityimme syömään. Jotenkin syöminen kuuluu oleellisena osana juhlapäivien viettoa. Sunnuntaina tuntui siltä, että vähempikin riittäsi.




Minua on niin monesti hemmoteltu hyvällä ruualla, niinpä päätin laittaa hyvän kiertämään. Poikaystävä sai toimeksiannon tehdä herkullista siikatartaria. Se maistuu tumman leivän, perunan tai blinien kanssa erittäin hyvin. Ja sai myös juhannuksen viettäjiltä hyväksynnän. Voin laittaa ohjeen tänne, kunhan saan sen käsiini. 
Mökkijuhannukseen kuuluu myös muurinpohjaletut, aina yhtä hyviä nekin. Muuten ruokailut menivät aika perinteisellä grillauslinjalla.


Mutta kyllä keskikesän vietossa parasta on luonto. Se vehreys ja sateen jälkeinen raikkaus. Kukkia olisin voinut kuvata vaikka kuinka paljon. Jätän räpsyjä myös toiseen kertaan, tähän muutama otos.

 






Sellaisin puuhin ja tunnelmin tuli juhannus vietettyä vuonna 2015. Töitä on vielä kaksi päivää jäljellä, ja sitten koittaa ansaittu loma. Kirjapino on valtava, toivottavasti sen lyhentämiseen olisi aikaa.

Ps. Olen todella kriittinen omien kuvien julkaisuun, mutta nyt päätin olla rohkea. Ei kai se niin vakavaa ole, jos ei ilmeet ja asennot aina ihan priimaa ole. Ja jos kuvaajana on lapsi, ei voi ihan mahdottomasti antaa ohjeita kuvaajalle sinne kameran taakse. 

Iloa keskelle viikkoa!
M

1 kommentti:

  1. Hienoja kuvia. Laita ihmeessä resepti ja myös raparperipiirakan ohje. Saatko blogia facebookkiin? T: Maria

    VastaaPoista