perjantai 21. elokuuta 2015

Arkipalat

Hellurei, toivottavasti sulla on ollut kiva arkiviikko! 
Meillä on ollut ensimmäinen kokonainen viikko arkea ja hyvin ollaan selvitty. Vähän opetellaan rutiineja, mutta hienosti on lähtenyt kahden koululaisen aamut liikkeelle. Kerran on jäänyt lapselta avaimet kotiin lukkojen taakse ja toisella puhelin isälleen, näitä arjen pikku jekkuja :)
 Ja vaikka toisaalta oma tekeminen on lisääntynyt, kun on jotenkin enemmän huolehdittavaa, mutta toisaalta aamulla kun lähtee, saa lähteä suoraan töihin. 
Hyvä tästä tulee!
 Mutta sitten kootaan arkiviikko yhteen arkipalojen muodossa.

Viikon aamupala. No puuro tietysti. Tai ei se mitenkään ole erityisesti tällä viikolla ollut, ainahan minä sitä syön. Mutta nyt olen pienemmän kanssa saanut jakaa tämän aamuisen herkun. Kolmisin lasten kanssa yhteinen aamupala on oikeasti arjen luksusta. Silloin ollaan yhdessä ja mietitään mitä kenenkin päivä tuo tullessaan. Viikon havainto. Että olen arki-iltaisin enemmän yksin. Koulun aloitus on tehnyt sen, että nyt molemmat pojat viilettävät ulkona omien kavereiden kanssa. Pienempikin sopii kaveriasiat nykyään omatoimisesti eli äitiä ei tarvita tähän enään. Ja sitten minä ihmettelen, että mitä mä tekisin. Vähän täytyy totutella.
 
Viikon avoin kysymys. Kuka nämä lapset hoitaa silloin kun olen illalla myöhempään töissä? Viestejä lähtee moneen suuntaan ja kokoan kalenteria kuin palapeliä. Joskus tuskastuttaa, mutta luotan siihen, että tähänkin saakka on joku hoitanut, niin varmaan tälläkin kertaa. Mutta työtä se vaatii, ja joustavuutta ja neuvottelua. Mutta tämä kuuluu meidän arkeen ja onneksi on ihmisiä kenen puoleen voi kääntyä.Viikon vietti. Joo, nyt puhutaan niinkin kuumottavasta vietistä kuin sisustuksesta. Se tulee vääjäämättä joka syksy, se tunne, että nyt jotain uutta kotiin. Jos ei muuten niin sohvatyynyihin uudet päälliset.

Viikon tunne iholla. Se tunne kun on illalla lenkillä ja lämpimän päivän jälkeen alkaa viilenemään. Siinä on jo se syksyn tuntu, se kirpeys ja aavistus kuulaista pakkasaamuista. Jep, edelleen syksy-ihminen.

Tänään piti aloittaa siivoaminen, mutta kuinkas sitten kävikään. Tuli töistä kotiin ja kirjaimellisesti kaaduin sänkyyn ja nukuin reilun tunnin päikkärit. Siivoaminen jäänee tältä illallta, mutta teki niin hyvää!

Tästä uudella puhdilla kohti viikonlopun viettoa.
Kivaa perjantaita sulle!

M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti