torstai 20. elokuuta 2015

Loviisa ja Strömforsin ruukki

Ennen tämän viikon arkipaloja palataan kesäloman tunnelmiin. Kesän retkiä riittää raportoitavaksi syskylle ja annostelen niitä aina tilaisuuden tullen. Kesäloman loppupuolella tuli mahdollisuus tehdä päiväretki aikuisten kesken ja päätimme lähteä viehättävään Loviisaan. Ja saimmekin hyvän retkipäivän sään puolesta. Aurinko paistoi ja saimme ajella avoautolla katto auki, se on aina yhtä huumaavaa :)

 
Porvooseen verrattuna Loviisa on todellakin pikkukaupunki, mutta vanhan kaupungin tunnelmaan pääsee hyvin. Jostain syystä siellä oli todella hiljaista, melkein saimme kävellä kaksin ja ihmetellä hiljaisuutta. Poikkesimme pienessä kahvilassa nimeltään Tuhannen tuskan kahvila. Kakkukahvit joimme talon sisäpihalla viehättävistä ruusukupeista. 

Parissa putiikissa kävimme, ja jotain pientä ostin matkamuistoksi. Ja pakko oli tietysti käydä omaa nimeä kantavassa ihastuttavassa sisustuspuodissa. Katuun oli piirretty kivat matot ja siinäkin oli pakko poseerata. Hauska idea toteutettavaksi vaikka omalle kotikadulle. Siis ne räsymatot, saa toki poseeratakin.

Ruokapaikkaa vähän mietimme, mutta päätimme siirtää syömisen seuraavaan kohteeseen reittimme varrella. Sillä lähistöllä on toinen viehättävä paikka eli Strömforsin ruukki. Lisätietoa siitä löytyy täältä. Ruukissa söimme maittavat kalalautaset ja katselimme maisemia. Ei mitään sen ihmeellisempää, mutta näitä pieniä retkiä on aina kiva tehdä. Tuntuu, että liian vähän tulee kierrettyä kotimaan kohteita, vaikka Suomi on täynnä ihmeteltävää.

Tämän pienen kierroksen päätteeksi olikin hyvä lähteä ajamaan katto auki kohti auringonlaskua <3

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti