lauantai 12. syyskuuta 2015

Lähiretkeilyä

Lauantai-iltaa teille ja meille!
Olen ottanut kotikäyttöön yhden aikatauluttamiseen liittyvän idean. Idea on alunperin työkaverilta, joka merkkaa kalenteriin tietyt päivät keltaisella. Ne ovat sellaisia päiviä, johon ei sovita mitään tapaamisia tai palavereja, vaan ne ovat pyhitetty siihen, että voi keskittyä tekemään sillä hetkellä akuuttia asiaa. No, olin tälle viikonlopulle vetänyt kalenteriini "henkselit" ja kirjoittanyt "ei ohjelmaa". Viikonloput ovat aika tiiviitä tässä syksyllä ja vapaat viikonloput ovat harvinaisia. Päätin, että tämä viikonloppu on pyhitetty olemiselle ja vain sellaiselle tekemiselle mitä itse haluan. 
Ja ennen kaikkea yhteiselle ajalle lasten kanssa.

 


Siivoaminen ja kaupassa käynti ei ole minun haluamislistalla ihan ykkösenä, mutta niitäkin on tehtävä eli sitä ei laskettu. Päätin, että kieltäydyn kyläilyistä tai pyydetyistä ohjelmista ja keskityn nauttimaan arkisesta olemisesta. Eilen isompi lapsista oli kaverilla yökylässä ja me pienemmän kanssa vietimme laatuaikaa kaksin leffan ja karkin syömisen merkeissä. Aamulla heräsin siihen, kun pieni käsi taputteli poskeani. 
Vähän torkuin vielä ja nautin siitä, että ei ollut kiire minnekään.

Olin suunnitellut tälle päivälle retkeä ulkoilun ja makkaran paiston merkeissä. Kohteeksi valikoitui Sastamalassa sijaitseva Otamus (lisätietoa täältä). Olen käynyt paikalla muutaman kerran, mutta en aikaisemmin retkeilemässä. Ei siis muuta kuin eväät reppuun ja makkarat mukaan. Vähän kokeilin onneani ja päätin, että teemme 6 km mittaisen reitin. Ja hienosti jaksoivat molemmat pojat. Pidettiin toki evästauko matkan varrella ja perillä odottava makkaran paisto kummasti motivoi kulkijoita. Matkalla näimme pienen käärmeen (taisi olla rantakäärme), sammakon (hyi), kuolleen hiiren ja monta isoa koppakuoriaista. 
Poimimme myös mustikoita suoraan suuhun välipalaksi. 

Retkeilyn päätteeksi kotona vähän leipomista sunnuntain picnic-treffejä varten ja sauna lämpimäksi. 
Hetki parvekkeella istumista illan hämyssä punaviinilasin kanssa.

Touhukas päivä, mutta oikein hyvä.
Onnellinen olo.

M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti