keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Jotain tarttis tehdä

Kevätauringon myötä tulee kodinlaittamishalu. En tiedä onko se jotain biologian ohjaamaa pesänrakentamista vai sitä, että pitkän pimeän kauden jälkeen nurkat näyttää ankeilta. Niin myös oma peilikuva, mutta ei siitä sen enempää tällä kertaa.

Tähtäimessä on tehdä poikien huoneesta viihtyisämpi. Tai äidin mielestä viihtyisämpi, eipä nuo poikapuoliset uusien verhojen perään haikaile. Otin vähän kuvia lähtötilanteesta. Varoitan, nämä ovat aivan autetenttisia. Ei stailausta, ei siivousta, ei edes kuvien käsittelyä. Teitä on varoitettu, katsominen omalla vastuulla.






Kuten kuvista näkyy, melko pienessä huoneessa majailee kaksi poikaa, koululainen ja tuleva eskarilainen. Läksyt tehdään keittiössä ja muutenkin aika paljon pyöritään koko sakki keittö/olkkarissa. Ja kyllä, tiedän että pelkällä siivoamisella pärjää aika pitkälle. Mutta silti haluan vähän uudistaa tätä kammaria.

Lähdin miettimään Isomman kanssa värimaailmaa. Olen omaan Pinterestiin kerännyt inspiskuvia lastenhuoneista ja annoin Isommalle tehtäväksi katsella niitä sitä silmällä pitäen, mitkä värit olivat mieluisia. Tämän kartoituksen seurauksena päädyimme kelta-musta-valkoinen-akselille (okei, valitut kuvat olivat tietysti minun pinnaamia eli ohjasi valintaa, mutta lapsi sai kuitenkin vaikuttaa ja itse valita).










Verhokankaaksi metsästin keltavalkoista siksak-kuvioitua kangasta ja koska se oli palakankaana ja sattui olemaan joku tarjous Eurokankaassa, hintaa jäi muutama euro. Pari irtotyynyä aikaisemmassa postauksessa vilahtaneesta Marimekon kankaasta ja päiväpeitot. siinä olisi tekstiilit.

Mutta sitten se kaikki muu. Pienempi on todella innokas askartelemaan ja piirtämään. Ja sitäkin hän tekee mieluummin keittiössä, niin papereita ja muita tarvikkeita siirrellään ja jätetään eri paikkoihin (eikä siis jakseta siivota, luonnollisesti).

Pikkulegot ja valmiit rakennelmat ovat toinen mihin täytyy löytyä ratkaisu. Niitä on ihan joka paikassa. Ja niitä valmiita ei tietty saa hajottaa ja laittaa irto-osien sekaan.



Niin kuin elämässä yleensä, asioilla on taipumus järjestyä. Uskon, että myös tässäkin suhteessa. Katsotaan sitten myöhemmin, mitä sain aikaiseksi.

Siihen saakka, olkoon voima kanssamme!

M

3 kommenttia:

  1. Jään odotteleen innolla. Kesällä pitäis ton tulevan koululaisen huone remontoida. Ehkä toi pinterest on aika hyvä työväline, koska muuten menee hermo, kun poika itse ajattelee esim. että laitetaan vaan toisellekin seinälle toi sama tapetti, mikä nyt on. Jep. ;)

    VastaaPoista
  2. Joo, valitset pinterestiin vain sellaisia mistä itse varmasti tykkäät ja lapsi saa valita niistä. Eli lapsi saa kokemuksen kuulluksi tulemisesta ja osallisuudesta. Ja äiti saa mieluisen huoneen lapselle. Eli joka tapauksessa äiti voittaa :)

    VastaaPoista
  3. Kuvista huokuu selvästikin poikien ilmaisu asiasta "Älä tule tänne". Ovelta katsottuna ymmärtää, että jos haluat huoneen toiseen nurkkaan tai ylipäätään ovelta eteenpäin, se joko sattuu jalkapohjiin tai kestää ja kestää ja kestää.. Meidän isomman koululaisen huone on sitten vuorattu koulukirjoilla ja paperilla että vaarallista sekin ;)

    VastaaPoista