perjantai 6. maaliskuuta 2015

Hyväätekevää ruokaa

Hellurei ja terveisiä sairastuvalta! Loma ei ihan tehnyt tehtäväänsä ja kroppa ilmoitti, että nyt on levättävä. Pari päivää kotona huilaten olen häätänyt pientä lämpöilyä pois ja nyt olo alkaa olemaan jotakuinkin normaali. Kurkku tuntuu vähän karhealta, mutta muuten vointi ok. Olemme koko sakki olleet ihmeen terveitä koko syksyn ja talven. Täytyy olla kiitollinen terveistä lapsista, jotka tosi harvoin sairastavat.

Mutta aiheena oli kuitenkin tänään hyvää tekevä ruoka. En ole mikään superfoodi-intoilija. Ja muutenkin olen sellaisen tavallisen perusruokavalion kannattaja kuin ruokatrendeihin hurahtaja. Mielestäni ruuasta on viime vuosina tehty jotenkin monimutkaista. Kuka pitää myrkkynä sokeria, toinen hiilareita ja joku rasvaa. Kertonee siitä, että meillä on varaa valita.

Perusruoka on parasta ja sopivassa suhteessa kaikke on hyvä. Se, mikä on omalle mielelle ja keholle tarpeellista kertonee oikean ruokavalion. Joskus mieli kaipaa lohduttavaa suklaata ja sitä sille kohtuudella suotakoon.
Lomalla tein taas kattilallisen kasvissosekeittoa ja pyöräytin tuoreet sämpylät. Ja voi kun olikin hyvää. Myös lasten herkkuruokaa. 
Lämmintä itsetehtyä keittoa ja tuoretta leipää. Taas ollaan perusasioiden äärellä. Vatsa tulee täyteen ja ruoka hellii myös mieltä. Sitä on hyvää tekevä ruoka!
Lempeää viikonloppua teille!
M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti