torstai 7. toukokuuta 2015

Linda Olsson: Kun mustarastas laulaa

Miksi luin: Olen lukenut Olssonin kirjoja aikaisemminkin ja tämä on teoksista toiseksi paras. Ehdottomasti paras on "Laulaisin sinulle lempeitä lauluja". Ja tämäkin on niitä "työkaveri toi työpöydälle-kirjoja".


Mistä on kyse:  Kirja kertoo kolmen hyvin erilaisen ihmisen ystävystymisestä ja tämä on myös tarina kirjallisuuden voimasta. Miten sattuma johdattaa ihmisiä yhteen ja mitä toisen ihmisen kohtaaminen voi saada meissä aikaan.
Olssonin kirjoissa yhtäläistä on yksinäiset ihmiset, viipyilevä kerronta, ja syöminen ja juominen.Tätä lukiessa kannattaa varata saataville kylmää valkoviiniä, sillä sitä alkaa tekemään mieli :)


Miltä nyt tuntuu: Levolliselta. Tämä oli kirja, jota voisi kuvailla sanalla viipyilevä. Teksti eteni sujuvasti ja tämä luki nopeasti, mutta tunnelma oli rauhallinen. Ja jälleen tuntuu kuin kirjailija olisi puhunut monessakin kohdassa juuri minulle.


Miksi sinä lukisit: Jos haluat helposti luettavaa, mutta syvällistä kirjallisuutta. Tämä sopii erinomaisesti lämpimään kesäiltaan ja seuraksi sitä kylmää valkkaria. Ja niin kuin monen muunkin kirjan kohdalla, miksi et lukisi?

"Niinhän hyvät kirjat tekevät mielestäni", Otto sanoi.
"Pistävät ajatukset liikkeelle. Saavat ihmiset pohtimaan elämäänsä. 
Niin hyvää kuin pahaa.
Mutta hyvistä kirjoista saa sekä lohtua että viisautta."

M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti