sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Viikon arkipalat

Heipsansaa! Toivottavasti teillä on pitkä viikonloppu sujunut mukavasti. Minulla ainakin on. Niin mukavasti, että vaikka kone oli reissussa mukana, sai se levätä siellä kassissa koko viikonlopun. Eli nyt viikon päätteeksi tämän kuluneen viikon arkipalat. Palataan vapun vieton kuulumisiin toisella kertaa.

Viikon aikatauluhaaste. Kahden lapsen menot samalla illalla eri aikaan ei paikassa. Toisenen synttäreille ja lahja luonnollisesti paketoimatta, ja toisella treenit. Aikataulullisesti homma oli aika iisipiisi, mutta kyllä tuli suhattua. Onneksi toisen vienti ja haku onnistui fillarilla, sai edes vähän ulkoilua samalla. Muuten oma liikunta-aika oli nolla tuntia.
 

Viikon telkkariohjelma. Boksilta on tullut iltapuhteiden ohessa katsottua Hyvät ja huonot uutiset-ohjelmaa. Hilpeää dialogia ja sopivan kevyttä taustaohjelmaa samalla kun laskostaa pyykkiä. Minulle telkkarin katsominen on luksusta, johon on harvoin aikaa.

Viikon leipominen. No tietysti munkit vapun kunniaksi. Joka vuosi hämmästyn kuinka helppoa se on, vaikka etukäteen tuntuu mukamas vaivalloiselta. Ja lopputulos palkitsee, niin hrekullisia vastapaistetut munkit ovat.



Viikon kasvatushaaste. Eskari-uhma. Draamaa riittää ja ovet paukkuu, mutta vastapainoksi myös rakkaus on ylitsevuotavaa. Ei vaan tahdo aikuinen pysyä perässä noiden tuulien mukana.

Viikon zen. En ruvennut ragee, vaikka isompi vähän niin arveli. Otin vain zen-kasvattajan esiin ja selitin, miksi seuraavalla kerralla pitää toimia toisin. Ja sanoin, että jos arvelee äidin rageevan, niin silloin kannattaa ehkä miettiä itsekin omaa toimintaansa.


Viikon useimmin kuultu lause. "Katos, näkee sinuakin". Kertoo jotain työnkuvan ja elämäntilanteen luonteesta. Ei lisättävää.


Viikon ilouutinen. Rakas, ihana ystäväni muuttaa lähelle. Ihan hymyilyttää kun ajattelenkin :) Asiassa ei sinänsä enää uutisarvoa, mutta käytännön asiat ja aikataulu on täsmentynyt. Tästä alkaa ihan uusi ajanlasku ja arkeen tulee uutta iloa kun pääsemme tapaamaan useammin ja spontaanimmin. Päiväkahvit Pyynikillä, auringonlaskut parvekkeella, kirpparikierokset ja ennen kaikkea elämän jakaminen toivottavasti entistä tiiviimmin. 

Katsotaan mitä uusi viikko tuo tullessan ja paltaan niihin vappu-viikonlopun tunnelmiin ja kuulumisiin. Voikaa hyvin ja energistä viikon aloitusta!

M


2 kommenttia:

  1. Se ystävä on myös aivan tikahtua jännitykseen ja odotukseen. Tosi ystävyys on kestänyt kilometritkin *♡*

    VastaaPoista
  2. Niinpä, siitä aina jatketaan mihin viimeksi jäätiin. Ja ajattele mille levelille päästään kun pystytään näkemään useammin?

    VastaaPoista